Veiledning på
Bergen PT-senter

Med riktig veiledning kan små endringer gjøre stor forskjell. Få et tilrettelagt kosthold som passer ditt liv, og oppfølging som sørger for motivasjon.

Overvekt

Overvekt og fedme har negative konsekvenser for helsen og mange ønsker hjelp med dette. En kostomlegging kan bidra med å redusere overvek-ten, endre kroppssammensetning, hindre videre vektøkning og bidra til en sunnere livsstil. Vår ernæringsrådgiver med spesialisering i fedme og helse kan hjelpe deg med å nå dine mål.

Generelle kostendringer

En generell kostomlegging innebærer små, betydningsfulle endringer mot en enklere og sunnere hverdag. Dette passer for deg som ønsker å gå opp eller ned noen kilo, ha mer å gå på i hverdagen, eller rett og slett ønsker et sunnere og mer strukturert kosthold.

Kosthold og trening

Trening og kosthold henger tett sammen. Vi hjelper deg å optimalisere ditt kosthold til din trening. Få bedre resultater, raskere, med mer energi. Vi hjelper deg med tett oppfølging av eksperter på området.

Kostholdspakker

Nå tilbyr Bergen PT egne pakker for deg som trenger hjelp med kostholdet. Enten målet er ned i vekt, bli sunnere, få bedre helse, mer energi, bedre treningsøkter, muskelvekst og/eller andre ting, så er vi her for å hjelpe deg. Vi hjelper deg med vaneendring og bevisstgjøring som er nøklene til langvarige resultater. Vi holder fokus på prosessen og jobber med vanebryting steg for steg mot det store målet. Prosessen er systematisk og fokuserer på det som er i veien for deg på veien til målet akkurat nå. Når hindrene er eleminert går prosessen raskere. I stedet for kompliserte kostholdsplaner skal vi fokusere på å endre en og en vane og heller fokusere på neste steg på programmet. Dette gir de beste og mest langvarige resultatene. Fellesnevneren til alle langvarige resultater er kontinuitet, du er hva du gjør gjentatte ganger. Du får hjelp til å planlegge et kosthold som passer inn i ditt liv og din hverdag, dette er et kosthold du kan holde livet ut.

Kostholdspakke 1
Kom i gang med et sunnere kosthold

Dette er pakken for deg som trenger hjelp til å komme i gang med et sunnere og bedre kosthold. Pakken er perfekt for deg som har litt mindre mål. Her får du hjelp til å kartlegge nåværende ståsted, sette konkrete og målbare mål samt lage en plan for endring og gjennomføring. Sammen med din veileder setter dere opp en personlig plan som skal hjelpe deg å spise bedre og leve et sunnere liv. Planen skal passe til deg og ditt liv. Vi jobber med å få sunne vaner som skal vare livet ut. Man bryter opp arbeidet i flere deler og jobber med daglige vaner og endringer steg for steg, som til slutt gir de beste og mest langvarige resultatene. I stedet for kompliserte kostholdsplaner skal du fokusere på å endre en og en vane og heller fokusere på neste steg på programmet. Man lærer om porsjonskontroll, sunne og gode matvarer med god kvalitet og viktigheten av dette. Oppfølging varer over 6-8 uker, med rom for forlengelse dersom det er behov. Inkludert i pakken får du en porsjonskontrollguide, kostråd og et lite oppskriftshefte på sunn og enkel hverdagsmat.

Pakken inneholder:
1 time konsultasjon ( 55 min)
1 time dypere veiledning (55 min)
2 oppfølgingstimer (2x30 min)
1 kroppmålingsanalyse

Nivå 1: 2200,- kr
Nivå 2: Pris 2760,- kr

Kostholdspakken utføres av Personlig trener på nivå 1 eller 2, Hvis det er spesielle ernæringshensyn å ta gjennomføres timene med en kostholdsveileder med høyere utdanning i ernæring.

For mer informasjon ta kontakt med PT på ditt senter eller send mail til kosthold@bergenpt.no

Kostholdspakke 2
Livsstilspakken

Denne pakken passer for deg som ønsker å endre livsstilen din og har større og mer langsiktige mål. Du får grundig veiledning og hjelp til å forbedre kostholdsvanene dine. Du får mange verktøy som skal hjelpe deg og lære å tenke og handle annerledes slik at du oppnår varig vekttap . Sammen med din veileder setter dere opp en personlig plan som skal hjelpe deg å spise bedre og leve et sunnere liv. Planen skal passe til deg og ditt liv. Vi jobber med å få sunne vaner som skal vare livet ut. Man bryter opp arbeidet i flere deler og jobber med daglige vaner og endringer steg for steg, som til slutt gir de beste og mest langvarige resultatene. I stedet for kompliserte kostholdsplaner skal du fokusere på å endre en og en vane og heller fokusere på neste steg på programmet. Jo lengre tidsrammer du har å jobbe med vaner på, desto bedre sitter de og bedre resultater får du. Du sitte igjen med mer kunnskap om kosthold og dermed bedre forutsetninger for å ta sunnere valg.
Oppfølging varer fra 3 - 12 mnd avhengig av mål, behov og ønske. Du møter din veileder jevnlig og får oppfølging på mail etter behov.
Inkludert i pakken får du en porsjonskontrollguide, kostråd og et lite oppskriftshefte på sunn og enkel hverdagsmat.

Pakken inneholder:
1 time konsultasjon ( 55 min)
1 time dypere veiledning (55 min)
5 + oppfølgingstimer
2 kroppsmålingsanalyser

Priser fra 4350,- kr


Kostholdspakken utføres av Personlig trener på nivå 2, Hvis det er spesielle ernæringshensyn å ta gjennomføres timene med en kostholdsveileder med høyere utdanning i ernæring.

For mer informasjon ta kontakt med PT på ditt senter eller send mail til kosthold@bergenpt.no

Livsstilskurs

Kurset passer for deg som ønsker å endre livsstilen din sammen med andre, enten målet er vekttap eller sunnere matvaner. Kurset går over 10 uker. Kurset holdes ukentlig av en veileder med høyere utdannelse i ernæring. Du lærer å tenke og handle annerledes slik at du oppnår varig vekttap. Hver uke tar man for seg et nytt tema, du lærer mye og får mange gode verktøy som man kan bruke til å utvikle bedre vaner slik at du har større sannsynlighet for å lykkes med å nå målene dine. Vaneendring er et gjennomgående tema for hele kurset.

Viktige tema som blir gjennomgått på kurset er:
- Viktigheten av gode vaner og innlæring i hvordan man skaper nye vaner.
- Matvarekunnskap med fokus på matvarekvalitet.
- Energi, energibalanse og energiomsetning. Dette vil være det viktigste temaet å forstå dersom målet er vektreduksjon, vektøkning eller å ligge i vektbalanse.
- En innføring i de energigivende næringsstoffene: Karbohydrater, fett og proteiner.
- De ikke energigivende næringsstoffene: vitaminer og mineraler: Ekstra fokus på saltinntak.
- Vanninntak.
- En innføring i Helsedirektoratets kostholdsråd.
- Måltidssammensetning, mengde, måltidsfrekvens og energifordeling.
- Søvn, hvile og stress.
- En av nøklene til å mestre hverdagen bedre er planlegging. Vi lærer ulike strategier for planlegging.
- Hverdagsaktivitet og trening.
- Miljø, familie og sosiale sammenhenger

Pris: 3500,- kr

For mer informasjon om kurset ta kontakt på mail: kosthold@bergenpt.no

...

Vår ekspert
Lise Rådmannsøy

Lise har en grunnleggende interesse for sammenhengen kosthold har på helsen, både psykisk og fysisk. Ved hjelp av små, enkle grep i kostholdet kan man se resultater i form av en økt livskvalitet og få bedre effekt av trening. En kostholdsendring skal ikke være avansert, men lettfattelig for de som skal gjennomføre den. I tillegg er Lise veldig opptatt av viktigheten rundt det å ha et sunt forhold til mat, og mener at kostholdet er en essensiell del av livsstilsendring og vektnedgang. Hun har tidligere drevet aktivt med dans og ser på fysisk aktivitet som en viktig del av en sunn livsstil.

Utdanning og kurs

  • - Student masterprogram i klinisk ernæring ved UiB (pågår)
  • - Bachelorgrad i human ernæring ved UiB
  • - Bachelorgrad i biologi ved UiB

Kontakt
Lise Rådmannsøy

Telefon: 480 49 551

Mail: kosthold@bergenpt.no